UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нью-Йоркську фондову біржу продадуть за 10 млрд доларів

Регулятори США схвалили продаж Нью-Йоркської фондової біржі електронній біржі IntercontinentalExchange (ICE). Після об'єднання ICE-NYSE Euronext стане третім найбільшим біржовим оператором в світі.

Американські фінансові регулятори схвалили продаж найбільшого оператора фондових ринків - NYSE Euronext, що володіє Нью-Йоркською фондовою біржею (NYSE) - біржі IntercontinentalExchange (ICE).

Сума угоди, дозволеної 16 серпня Комісією з цінних паперів і бірж США (Securities and Exchange Commission, SEC), у грудні 2012 року оцінювалася у 8 мільярдів доларів. З того моменту акції ICE подорожчали, станом на середину серпня, операція оцінюється приблизно в 10 мільярдів доларів, передає AP.

Після об'єднання ICE-NYSE Euronext стане третім найбільшим біржовим оператором після Hong Kong Exchanges і Clearing and CME Group.

Для завершення угоди потрібно, щоб її ще схвалили європейські фінансові регулятори - NYSE Euronext володіє і європейськими біржами. Схвалення Єврокомісії ця угода отримали в червні.

Компанія NYSE Euronext утворена в 2006 році шляхом злиття американської Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE) і оператора Euronext. В результаті NYSE Euronext стала міжнародною фінансовою корпорацією, частиною якої є NYSE і європейські біржові майданчики в Парижі, Лісабоні, Амстердамі та Брюсселі.

IntercontinentalExchange Inc. - один з найбільших операторів електронних торгів сировинними товарами, заснований у 2000 році. !zn

Читайте також:

Джордж Сорос зробив ставку на падіння американського ринку

В Україні може залишитись лише одна біржа

Індекс Dow Jones піднявся до максимуму за останні 5 років

США знайшли спосіб збільшити свій ВВП, змінивши методи підрахунку