UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий сервіс Приватбанку для підприємців: тепер смартфон може працювати як ПРРО

На смартфоні необхідно встановити програму "Термінал".

Сьогодні, 21 червня, у клієнтві Приватбанку з'явилася можливість використовувати смартфони зі встановленим додатком "Термінал" як програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО). Такий новий сервіс для підприємців запустили поки що у тестовому режимі, повідомляє прес-служба державного банку.

Як уточнив керівник напряму торговельного еквайрингу Приватбанку Сергій Макаренко, ця програма поєднує мобільний POS-термінал з платіжними функціями та касовий апарат на вимогу законодавства.

Через ПРРО можна реєструвати торгові точки, касирів та каси, а також стежити за продажами, вносити товари та послуги до довідника, фіскалізувати фінансові операції.

У "Терміналі" вже зареєстровано понад 21 тисячу підприємців, а за допомогою сервісу сплачено понад 4 млн покупок на суму понад 2,2 млрд грн.

"Якщо у підприємця є смартфон на ОС Android з NFC, його можна перетворити на POS-термінал. Для цього потрібно завантажити додаток "Термінал", зареєструватися та приймати до оплати картки будь-яких банків", – повідомляє прес-служба фінустанови.

Читайте також: Приватбанк поновлює прийом зношеної валюти в терміналах

Повідомлялося, що Приватбанк уклав угоду з фірмою "Авардс Медіа" про рекламні та маркетингові послуги на 2,90 млн грн. Електронні торги провели на майданчику банку в два етапи, а потім прозвітували про договір у системі «Прозорра»,