UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий рекорд з кількості зареестрованих ФОПів в Україні

В червні мав місце всплеск створення нових ФОПів.

У червні в Україні було зареестровано найбільшу кількість нових фізичних осіб – підприємців за останні три роки. Більшість бізнесменів вирішили займатися роздрібною торгівлею або присвятити себе сфері ІТ, повідомляє Opendatabot.

Загалом за перше півріччя 2023 року було зареестровано біля 134 тисяч нових підприємців, що майже 70% від всієї кількості відкритих ФОПів за 2022 рік.

Водночас більшість ФОПів було створено в червні - понад 31 тисяча нових ФОПів. Це також найбільший показник за останні три роки. Такі показники були лише у червні та липні 2020 року, тоді було зареестровано понад 30 тисяч.

Рейтинг сфер, які обрають частіше за інші:

Також є лідери серед міст, де частіше за все рееструються ФОПи. Отже, Київ одержав 19 тисяч нових підприємців, Дніпропетровська область має 12 тисяч, а у Львівській - понад 10 тисяч вирішили відкрити свій бізнес. Звичайно, що на територіях де наразі відбуваються активні бойові дії  показники найгірші.

Читайте також: Відновлення перевірок ФОПів: коли їх почнуть проводити

Раніше повідомлялось, що українці стали активнішими при відкритті нових бізнесів. Так, у червні було зареєстровано на 40% більше нових фізособи-підприємців та підприємств порівняно з аналогічним періодом минулого року. Традиційно найпопулярнішими напрямками діяльності стали магазини, перукарні та салони краси.