UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий міністр енергетики вважає, що можливо зменшити тарифи на електроенергію і газ

За його словами, необхідно шукати шляхи зменшення тарифів.

Міністр енергетики Герман Галущенко, якого призначили на посаду сьогодні, заявив, що існує реальна можливість зменшити високі тарифи на електроенергію і газ для малозабезпечених людей. Про це він сказав під час виступу в Раді, передає прес-служба міністерства.

"Тарифи на електроенергію і газ потрібно не збільшувати, а шукати шляхи, як їх зменшити для вразливих верств населення. І насправді для цього є можливості і ресурси, причому робити це можливо ринковими методами, не адміністративними. Саме такі можливості є всередині ринків", - заявив Галущенко.

За його словами, ринок енергетичних послуг не повинен бути грою з нульовою сумою, коли один учасник енергогенерації виживає за рахунок знищення іншого, а також коли спекуляції з цінами виймають останні гроші з кишень пересічних громадян.

Читайте також: Профільний комітет Ради підтримав призначення Галущенка міністром енергетики

Нагадаємо, 27 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про призначення нового глави Міненерго

Раніше Верховна Рада вже провалила два голосування щодо призначення Юрія Вітренка міністром енергетики України. У січні в інтерв'ю газеті "День" Вітренко обіцяв піти з Кабміну і повернутися в бізнес, якщо парламент не призначить його міністром енергетики.

На початку квітня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву про звільнення. Зазначалося, що він вивіз особисті речі з міністерства ще кілька тижнів тому. Однак в Міністерстві енергетики не підтвердили інформацію про те, що Вітренко йде.

28 квітня Кабмін призначив Вітренка главою НАК "Нафтогаз". Він замінив на цій посаді Андрія Коболєва.