UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий голова НКРЕКП: завтра члени комісії "оберуть" людину Галущенка, і останній стане "господарем" енергетики України

Новим головою комісії планують призначити Юрія Власенка. 

Завтра, 2 серпня, буде зміна голови Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Замість Валерія Тарасюка вирішили "обрати" Юрія Власенка, колишнього першого заступника міністра енергетики. Про це ZN.UA повідомило джерело в Міненерго.

Зі слів джерела, з приходом (3 березня поточного року) Тарасюка в учасників ринку з'явились сподівання "хоч на якусь незалежність регулятора". Оскільки у свою попередню каденцію він не чурався складних рішень, і нажив собі впливових ворогів на чолі з ДТЕК Ахметова.

"Що ж, погралися в незалежність регулятора і досить. Пан Власенко не для цього "обирається" на цю посаду", - зазначив співрозмовник. 

Коментар ZN.UA

Тобто, сьогодні, 1 серпня, Власенка обрали членом комісії, а вже завтра планують між собою "проголосувати", щоб він став головою замість обраного на конкурсі Тарасюка. 

Зазначимо, що Власенко на 100% людина діючого міністра енергетики Генадія Галущенка. 

Це означає, що тепер Галущенко контролюватиме всю енергетичну галузь, окрім "Укренерго". Але й на них знайде вплив через НКРЕКП. 

Читайте також: Міста збережуть енергетичну стійкість, у разі термінових рішень уряду і Верховної Ради – Асоціація міст
Читайте також: США офіційно підтримали нарощення потужностей атомної енергетики в Україні

Повідомлялось, що президент Зеленський попросив сусідів прикрити своїми зенітними ракетами західноукраїнські підземні газосховища (ПСГ). Заява гарна тим, що вперше на Печерську визнали саму наявність проблеми. Росія, розпочавши в березні 2024 року кампанію ударів по енергоінфраструктурі, б'є як по електростанціях, так і по газосховищах. Про це читайте в статті "Ворог б'є по газосховищах, але вони майже порожні не через це".