UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий голова НКРЕКП: комісія "обрала" людину міністра Галущенка

Іншими словами, Галущенко став "господарем" енергетичної галузі України. 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) "обрала" нового голову. Як і прогнозувало ZN.UA, ним став Юрій Власенко, колишній перший заступник міністра енергетики. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк. 

"Не такий далекий військовий 2022-ий рік. Держава приймає рішення передати державним ТЕЦ державне вугілля по заниженим цінам... І тут в перелік тих, хто отримає це дешевше (за рахунок держави) вугілля якимось чином попадає декілька приватних ТЕЦ... І ось найцікавіше - документ від Міненерго, в який раптом вписали ці деякі (далеко не всі) приватні ТЕЦ був підписаний перший заступником міністра і вже новопризначеним головою НКРЕКП паном Власенко. Схему саму придумав Шурма, але технічно реалізовувати і підписувати доручили цьому "реформатору", - прокоментував призначення Железняк. 

Як зазначало ZN.UA, Власенко на 100% людина діючого міністра енергетики Германа Галущенка. 

Це означає, що тепер Галущенко контролюватиме всю енергетичну галузь, окрім "Укренерго". Але й на них знайде вплив через НКРЕКП.

Читайте також: Міста збережуть енергетичну стійкість, у разі термінових рішень уряду і Верховної Ради – Асоціація міст

Повідомлялось, що президент Зеленський попросив сусідів прикрити своїми зенітними ракетами західноукраїнські підземні газосховища (ПСГ). Заява гарна тим, що вперше на Печерську визнали саму наявність проблеми. Росія, розпочавши в березні 2024 року кампанію ударів по енергоінфраструктурі, б'є як по електростанціях, так і по газосховищах. Про це читайте в статті "Ворог б'є по газосховищах, але вони майже порожні не через це".