UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нові власники «Укртелекому» найближчим часом можуть вивести підприємство на IPO

Нові власники «Укртелекому» найближчим часом можуть вивести підприємство на IPO. Про це «Дзеркалу тижня. Україна» повідомили компетентні джерела.

Найближчими наслідками приватизації також можуть стати:

- реструктуризація компанії та організація нормального управлінського обліку;


- розробка нової нормативної бази роботи;

- перехід на більш дешеві кредитні ресурси;

- концентрація всіх активів і фінансових потоків підприємств, пов'язаних з «Укртелекомом»;

- Уупорядкування на користь «Укртелекому» механізму взаєморозрахунків між операторами;


- врегулювання проблеми з соціальною сферою компанії;

- підвищення капіталізації;

- залучення стратегічних інвесторів.

Виконання програми потребує не менше двох-трьох років, і вона цілком може бути здійснена до найближчих президентських виборів, поки нові власники будуть зберігати повний контроль за ситуацією.


Проте головною умовою реалізації реструктуризації «Укртелекому» та організації передпродажної підготовки є правильне розуміння значення цієї компанії як на ринку зв'язку, так і в державі в цілому.

Для того, щоб продати «Укртелеком» за реальні гроші, нинішнім власникам доведеться не тільки побудувати комерційно успішну схему управління, а й стимулювати державу, щоб вона чітко визначило свої цілі, завдання і перспективи на ринку електрозв'язку, визначила нарешт чіткі і зрозумілі довгострокові правила гри, порядок контролю за «Укртелекомом» з боку держави та порядок взаємодії.

Якщо цього не відбудеться, то капіталізація компанії буде обмежена побоюваннями інвесторів, що зміна влади в Україні призведе або до радикальної зміни нормативної бази у бік посилювання контролю держави, або до реприватизації.

Детальніше читайте у статті Юрія Бутусова «Укртелеком»-то - голий...» у свіжому номері «Дзеркала тижня.
Україна».