UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нові види допомоги з 1 липня: хто буде отримувати додаткові кошти

Деякі категорії осіб будуть отримувати нові виплати.

Попри війну, яку розпочала Росія, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. З 1 липня цього року Пенсійний фонд України отримав повноваження призначати та здійснювати виплати деяким категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, або працюють у спеціальних умовах.

Читайте також: Виплати особам, які евакуюються: хто та як може їх отримати

У ПФУ розповіли, хто може розраховувати на цю грошову допомогу.

З 1 липня одноразову грошову винагороду ПФУ буде виплачувати особам яким надано звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Також там нагадали, що щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, або членам їхніх сімей органи Пенсійного фонду України здійснюють з 1 січня 2023 року.

А саме:

До 1 липня ці виплати здійснювали органи соціального захисту населення.

Крім того, органи Пенсійного фонду України забезпечують призначення і виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України, відповідно до Закону України «Про одноразову грошову допомогу за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України».

Кожного року окремі категорії громадян можуть отримати одноразову виплату до Дня Незалежності України. Нагадаємо, хто та як може отримати додаткові кошти цього року.