UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нове засідання FATF: Держфінмоніторинг підготував аналіз щодо зловживань Росії

Україна закликає FATF внести РФ до чорного списку. 

З 19 по 23 лютого відбудеться Пленарне засідання та засідання відповідних робочих груп FATF  (м. Париж, Французька Республіка), на якому Україну представлятиме Державна служба фінансового моніторингу, йдеться у повідомленні Держфінмоніторингу.

Відповідно до порядку денного зазначених засідань, заплановано розгляд питання щодо подальшої реакції FATF на порушення РФ Стандартів у сфері протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму, фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (ПВК/ФТ/ФРЗМЗ), внаслідок триваючої російської агресії проти України.

Держфінмоніторингом, серед іншого, підготовлено візуалізацію «Глобальна картина захисту міжнародної фінансової системи від ризиків ПВК/ФТ/ФРЗМЗ, що генерує РФ, внаслідок вторгнення в Україну».

Візуалізація демонструє:

"Через рік після призупинення членства у FATF, свідоме недотримання росією принципів FATF та санкцій ООН, зростаюча непрозорість та продовження зловмисної кібер-діяльності роблять її однією з найризикованіших юрисдикцій для фінансових злочинів. З'являється все більше беззаперечних доказів того, що незаконна діяльність росії загрожує глобальному миру та безпеці. Ми впевнені, що FATF розгляне це питання з максимальною увагою під час майбутнього пленарного засідання, щоб допомогти захистити глобальну фінансову безпеку", - заявив Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський.

Тому Україна закликає FATF внести Росію до чорного списку на фоні посилення зв'язків з Північною Кореєю та Іраном. З цією пропозицією Держфінмоніторинг виступить на засіданнях.