UA / RU
Підтримати ZN.ua

НКРЕКУ дозволив обленерго витрачати гроші для інвестицій на свій захист

Кошти для ремонтних робіт також можуть витрачатися на захист об'єктів обленерго.

Нацкомісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), дозволила операторам системи розподілу (обленерго) використовувати гроші, призначені для інвестиційних програм, на потреби інженерного захисту своїх об'єктів.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 12 вересня.

Також на ці цілі можна використовувати кошти ремонтних програм обленерго.

Необхідність прийнятого рішення - можливість побудови інженерного захисту критичних елементів систем розподілу в найкоротший термін.

Читайте також: Корупція в «Харківобленерго»: наглядова рада підприємства звернулась до профільного комітету Верховної Ради

Нагадаємо, що з жовтня минулого року до квітня цього року російська федерація здійснила 33 масовані атаки на об'єкти енергетичної інфраструктури, за ними було випущено понад 1000 дронів і ракет.

Як ми переживемо другу військову зиму, залежить від трьох факторів: кількості ворожих ударів, результативності нашої ППО та ефективності заходів щодо відновлення енергосистеми. Яка ситуація з енергетикою зараз і до чого слід підготуватися, читайте у матеріалі Ігоря Маскалевича «Якщо енергосистемі знадобилася аварійна допомога для кондиціонерів, що буде під час морозу під обстрілами?» на ZN.UA.