UA / RU
Підтримати ZN.ua

НКРЕКП зірвала розгляд питання щодо монополії ДТЕК

Антимонопольний комітет переніс розгляд справи щодо монополії на кінець листопада.

Антимонопольний комітет України переніс розгляд справи щодо монопольного статусу компанії Ріната Ахметова ДТЕК на 20 листопада, оскільки на засідання не прийшли представники заявника у справі – Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Про це повідомив колишній член НКРЕКП Андрій Герус на своїй сторінці в Facebook.

"НКРЕКП, яка в червні 2015 року була заявником у цій справі, на засідання свого представника не направила", - написав Герус.

За його словами, представник "Укренерго", який в червні 2015 також був заявником по справі, прийшов на засідання, але не мав відповідних повноважень згідно статуту, а також довіреності.

На сьогоднішньому засіданні АМКУ мав вирішитися питання про те, чи є ДТЕК монополістом на ринку енергетики України.

За оцінками експертів, близько 70% теплової генерації сконцентрував ДТЕК.

Повідомлялося, що в жовтні НКРЕКП компенсувала ТОВ "ДТЕК Донецькобленерго" постачання електроенергії в окуповані райони Донбасу на загальну суму 713,68 млн грн.

Детально про критичний стан електроенергетики читайте в матеріалі Віталія Склярова, Вілена Семенюка, Олексія Шеберстова і Олександра Светелика "Мовчати не можна" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".