UA / RU
Підтримати ZN.ua

НКРЕКП запроваджує моніторинг якості опалення

Регулятор прийняв проекти форм звітності.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП) запроваджує моніторинг показників якості у сфері теплопостачання. Про це йдеться в повідомленні на сайті комісії.

Наголошується, що на відкритому засіданні в п'ятницю регулятор прийняв проекти форм звітності НКРЕКП №15 "Звіт щодо показників безперервності теплопостачання та якості теплової енергії" (річна) та №16 "Звіт щодо показників комерційної якості надання послуг у сфері теплопостачання" (квартальна).

Це дозволить комісії отримувати інформацію про показники якості теплопостачання за трьома напрямками. Перше – це безперервність теплопостачання (щорічно): середня тривалість перерви в теплопостачанні, кількість перерв, середня тривалість ліквідації наслідків аварії понад допустимого строку. Друге - якість теплоносія (щорічно): кількість випадків недотримання параметрів тиску та/або температури за результатами проведених вимірювань. Третє - комерційна якість надання послуг (щоквартально): кількість наданих послуг, кількість і відсоток послуг, при виконанні яких перевищені встановлені терміни.

"Запровадження моніторингу дозволить регулятору вже зараз - інформувати споживачів і всі зацікавлені сторони про показники якості послуг з теплопостачання ліцензіатів Комісії; в перспективі - враховувати показники якості послуг при встановленні тарифів ліцензіатів у сфері теплопостачання", - йдеться в повідомленні.

Планується, що проект форм звітності буде опублікований на сайті НКРЕКП для отримання зауважень і пропозицій від усіх зацікавлених сторін, і подальшого їх публічного обговорення.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Кабінету міністрів від 19 жовтня з 1 листопада 2018 року ціна на газ для населення зросте на 23,5%. Таким чином за тисячу кубометрів газу доведеться платити 8555 гривень. Рішення обумовлене вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження програми макрофінансування.