UA / RU
Підтримати ZN.ua

НКРЕКП видала перші ліцензії на постачання газу за новими умовами

Ліцензії отримали "Нафтогазгруп "Деметра", "Авант Трейдінг" та "Нафтогаз-Альянс".

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, видала перші 3 ліцензії на постачання газу на базі нових ліцензійних умов. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

"Треба окремо виділити видачу перших 3 ліцензій на постачання природного газу на базі ліцензійних умов які давно очікувалися (змогли їх затвердити після прийняття Закону про Регулятора)", - написав він.

"Ліцензії були видані ТОВ "Нафтогазгруп "Деметра", ТОВ "Авант Трейдінг" та ТОВ "Нафтогаз-Альянс", - повідомляється на сайті регулятора.

Нагадаємо, НКРЕКП має намір припинити своє рішення про введення абонплати за траспортування газу як мінімум на три місяці.

Раніше НКРЭКУ ввела в дію з квітня абонентську плату за розподіл газу. Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 28 березня.

В тарифи на розподіл газу закладені витрати "Укртрансгазу" на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільчих систем.

Як випливає з повідомлення, абонплата на розподіл для найбільш поширеного типу лічильника (G4, 54% від загальної кількості абонентів і близько 80% від загального споживання по країні) складе близько 92 грн/місяць.

У свою чергу, президент України Петро Порошенко заявив про неприпустимість введення абонплати за газ для населення і затребував від Кабінету міністрів і НКРЕКП, призупинити дію відповідного рішення.