UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина змінює вимоги до авто українських біженців

Після 30 вересня деякі авто повинні мати німецькі номери. 

Відповідно до повідомлення Федерального міністерства цифрових технологій і транспорту Німеччини після 30 вересня автомобілі з українською реєстрацією, які знаходяться у Німеччині більше року, потрібно зареєструвати, тобто мати німецькі номерні знаки. Про це також інформує Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України. 

"Німецька сторона з розумінням ставиться до ситуації та налаштована надати українцям можливості скористатися особливою спрощеною процедурою зарахування на облік їх транспортних засобів", – зазначили в українському відомстві.

Власники транспортних засобів української реєстрації, що ставили їх на облік у відповідних німецьких органах та не зняли з обліку в сервісних центрах МВС у зв’язку з виїздом за кордон, можуть отримати нові українські свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки.

Читайте також: Німеччина напередодні земельних виборів оголосила про посилення міграційних заходів 

Після повернення транспортного засобу в Україну його власники або їхні уповноважені представники для отримання нового свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків мають звернутися із заявою до будь-якого сервісного центру МВС, сплатити платежі за перереєстрацію, відшкодування вартості бланків реєстраційних документів та номерних знаків.