UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина надасть Україні ще 150 млн євро кредиту, 140 млн — на розвиток і 125 млн — гуманітарної допомоги

Шольц також наголосив, що Путіну не вдасться перемогти у війні проти України. Зокрема, завдяки спільним діям світової спільноти.

Після надання Україні кредиту розміром 150 мільйонів євро Німеччина в прискореному порядку готує ще один аналогічний кредит. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц на Міжнародній донорській конференції високого рівня, організованій на підтримку України, пише Інтерфакс-Україна.

"Ми забезпечимо таку необхідну ліквідність у бюджет України. Нещодавно було виділено спеціальний кредит розміром 150 мільйонів євро. Ще один кредит розміром 150 мільйонів євро готується у прискореному порядку", — заявив Шольц.

Він також зазначив, що Німеччина вже виділила Україні 122 мільйони євро для усунення економічних та соціальних наслідків російського вторгнення в межах двостороннього співробітництва з метою розвитку. "І ми маємо намір надати ще 140 мільйонів євро на фінансування розвитку", — сказав канцлер.

Крім цього, він розповів про плани Німеччини додатково виділити 125 мільйонів євро на гуманітарну допомогу й посилення стійкості України до агресії РФ.

Шольц висловив впевненість, що Росія не зможе перемогти у війні проти України. На його думку, це гарантуватимуть спільні дії країн щодо введення санкцій проти РФ, зміцнення оборони й солідарності з українським народом.

"Сьогодні 71-й день війни в Україні. І з кожним днем, що минув відтоді, як Росія напала на Україну, з кожним звірством, скоєним російськими солдатами, наша рішучість і єдність лише міцнішають. Ми сповнені рішучості: Путін не повинен виграти цю війну. І він її не виграє", — наголосив канцлер Німеччини.

Він також зазначив, що ФРН вже багато років залишається другим найбільшим донором фінансової допомоги Україні.

Нагадаємо, учасникам Міжнародної донорської конференції високого рівня у Варшаві вдалося зібрати 6,5 мільярда доларів для підтримки України.

На конференції виступив і президент України Володимир Зеленський. Він, зокрема, заявив, що Україні потрібен стратегічний план міжнародної підтримки, який стане сучасним аналог історичного Плану Маршалла.

Зеленський додав, що Україна потребує якнайшвидшого набуття статусу кандидата в члени ЄС. За його словами, таке членство має стати реальністю, а не обіцянкою.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час конференції зазначила, що відновлення та реформи прокладуть Україні шлях до Євросоюзу.