UA / RU
Підтримати ZN.ua

Несправедливі графіки відключення світла: у Міненерго визначились з відповідальними

Міністр пообіцяв карати керівників ОСР.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив на нараді з представниками ОСР (операторі системи розподілу, обленерго), що їх керівники нестимуть персональну відповідальність за недотримання графіків відключення електроенергії. Про це повідомила прес-служба Міненерго.

За його словами, минулого тижня кількість скарг від споживачів щодо недотримання графіків та несправедливості у черговості відключень зросла удвічі.

Він зазначив: "І аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яким надходить найбільше скарг – Київ, Київська область, Полтава і Львів".

Він додав, що при відключенні електроенергії ОСР має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. "Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність", - підкреслив міністр.

Читайте також: Репортаж NYT: Коли гасне світло, винахідливий Київ продовжує жити

Повідомлялось, що в столичній енергосистемі стали частіше виникати аварії. Хоча при цьому Київ збільшив ліміт на споживання електроенергії, а столиця поступово наближається до планових відключень.