UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нерухомість в Україні: Київ не увійшов у топ-5 за швидкістю будівництва та попитом на нове житло

Хоча в топ-5 опинились два міста Київської області.

Ужгород наразі є лідером серед міст України за показниками будівництва. Потім ідуть Івано-Франківськ та Львів. Завершують топ-5 міста Київської області — Буча та Ірпінь. Про це розповіла президентка Асоціації фахівців з нерухомості України Олена Гайдамаха, пише businessua.com з посиланням на інтерв’ю Українському радіо.

Тобто Київ на даний час не входить в п’ятірку за швидкістю будівництва.  

Ціни в великих містах, які постійно обстрілюють російські війська, просіли на початку повномасштабного вторгнення і не ростуть.

«Дніпро ми можемо винести за дужки, тому що, незважаючи на постійні обстріли, які відчуваються в місті, там продажі існують. Ціни не падають, вони стійко стоять на місці. Так само ціни стоять і в Запоріжжі, Сумах, Харкові, але вони більш ніж на 50% впали», — розповіла експертка.

В Одесі ціни дуже сильно впали. «Я не памʼятаю, щоб можна було в районі Аркадії купити однокімнатну квартиру за 35 тисяч. Такі ціни зараз існують», — додала вона.

Читайте також: Додаткове оподаткування нерухомості: оренда виглядає привабливіше, ніж купівля / продаж

Як писало ZN.UA, коли пояснюють, від чого залежить вартість нерухомості, то кажуть: локація, локація і ще раз локація. Нині ж в Україні цей вислів можна перефразувати так: волатильність, волатильність і ще раз волатильність. Адже ціни на нерухомість із початком широкомасштабного вторгнення РФ стали як ніколи волатильними, тобто такими, що весь час змінюються. Про це читайте у статті - Нерухомість-2024: ціни на оренду полетіли вгору, продажі — в стані стагнації.