UA / RU
Підтримати ZN.ua

НБУ заборонив платіжну систему TYME

Рішення прийнято через співробітництва з російською платіжною системою.

Національний банк України скасувала реєстрацію міжнародної платіжної системи TYME, платіжною організацією якої було ТОВ "ФК "ОМП-2013" (Київ). Причиною такого рішення НБУ стала співпраця компанії з російською платіжною системою. Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацбанку.

"Причиною ухвалення рішення стало отримання НБУ документально підтвердженої інформації від Служби безпеки України (СБУ) про те, що міжнародна платіжна система TYME здійснює перекази коштів у співпраці з забороненої в Україні російською платіжною системою, що створює ризики виникнення загроз національній безпеці країни", - зазначено в повідомленні.

Наголошується, що НБУ також скасував реєстрацію учасників платіжної системи TYME.

Зазначена платіжна система повинна припинити надання послуг до 20.06.2018 року.

Як повідомлялося, 2 травня РНБО ввів санкції щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США та країн ЄС застосували відповідні рішення.

У санкційний список потрапили особи, причетні до збройної агресії проти України, організації так званих "виборів президента РФ" в окупованому Криму, незаконного утримання українських громадян на території РФ і кібератак, а також депутати Державної Думи і члени Ради Федерації РФ.

24 травня 2018 року опубліковано оновлений список осіб, які потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).