UA / RU
Підтримати ZN.ua

НБУ відсудив будівлю готелю "Салют" за кредитом банку "Фінанси та кредит" Жеваго

Суд визнав вимоги НБУ на 4,1 млрд. грн.

Суд став на бік Нацбанку та задовольнив позов регулятора про стягнення будівлі готелю "Салют". Майно буде продано на аукціоні, оскільки є заставою за кредитом рефінансування банку "Фінанси та кредит". Таке рішення ухвалив Господарський суд Києва, повідомляє прес-служба регулятора.

Уточнюється, що НБУ надав свої права на готель, оскільки ПрАТ "Готель "Салют" є майновим поручителем за зобов'язаннями банку "Фінанси та Кредит" перед регулятором по кредитах рефінансування.

Йдеться про нежитлову будівлю названого готелю загальною площею 12 255 кв. м, розташованому у Києві на вул. Мазепи Івана, 11-Б та належить ПрАТ.

Згідно з договором іпотеки, заставна вартість активу – 480,87 млн. грн.

Госпсуд міста Києва у рамках справи про банкрутство ПрАТ "Готель "Салют" визнав вимоги НБУ на 4,1 млрд грн як заставне майно боржника.

Читайте також: У Нацбанку попередили про ризики проінфляційного характеру

Нагадаємо, що внаслідок судового позову ФГВФО у Високий суд Англії розпочалася процедура заморожування активів екс-власника банку «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго у всьому світі. Про це повідомив голова Ради громадського моніторингу при ФГВФО (Фонд гарантування вкладів фізичних осіб) Максим Гарус.