UA / RU
Підтримати ZN.ua

НБУ пропонує розширити можливості банківських карток

Платіжні картки можна буде використовувати як ідентифікатор.

Національний банк України (НБУ), який готовий посилити монетарну політику, представив для публічного обговорення законопроект щодо розширення меж системи BankID, а саме передбачає ідентифікацію громадян-клієнтів банків за допомогою банківських карток. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

В НБУ зазначили, що наразі за допомогою банківської картки вже можна отримати низку адміністративних послуг, проте в НБУ хочуть надати можливість за допомогою вже існуючих банківських карток відкривати рахунки в інших банках.

Крім цього, платіжні картки можна буде використовувати в якості ідентифікатора для отримання послуг від приватних компаній.

"З огляду на те, що станом на 1 квітня українськими банками емітовано майже 60 мільйонів платіжних карток, система BankID Національного банку здатна стати наймасовішим засобом для дистанційної ідентифікації в Україні за умови підтримки системи та підключення до неї банків України", - повідомляють в Нацбанку.

Підключення до системи BankID є безкоштовним для українських банків та компаній.

Повідомлялось, що Нацбанк скасувала реєстрацію внутрішньодержавної системи розрахунків "WebMoney.UA". Таке рішення прийняв Комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем НБУ.