UA / RU
Підтримати ZN.ua

НБУ ліквідує ще один банк Лагуна

Лагуна позбавили чергового, третього за рахунком банку.

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію харківського "Омега Банку", йдеться в повідомленні регулятора у вівторок, 7 липня.

"Національний банк України, в продовження розпочатої процедури виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Омега Банк", 6 липня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку", - сказано в документі.

Згідно з повідомленням, в січні 2015 року Омега Банк був віднесений до категорії проблемних, у березні - до категорії неплатоспроможних. Тимчасова адміністрація була введена в банк з 3 березня до 2 червня, потім термін її роботи був продовжений до 3 липня.

Як повідомлялося, НБУ дозволив ТОВ "Українська бізнес група" (УБГ, UBG) придбати контроль над перехідним банком, створеним Фондом гарантування вкладів фізичних осіб для виведення з ринку неплатоспроможного "Омега Банку".

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів банк займав 102-е місце (768 млн) серед 158 діючих банків.

"Омега Банк" (раніше - "Сведбанк") був створений в 1991 році. Микола Лагун до початку 2015 року володів 99,9998% статутного капіталу фінустанови. Лагун є також основним акціонером "Дельта Банку" і єдиним акціонером "Кредитпромбанку", яких раніше НБУ вирішив ліквідувати.