UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацполіція викрила мережу нелегальних товарних бірж, що торгувала деревиною на території 10 областей

Офіси "товарних бірж" діяли на території Вінницької, Сумської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Львівської, Закарпатської областях та в місті Києві.

В Україні викрито діяльність понад 10 нелегальних товарних бірж у різних областях країни, які здійснювали незаконну торгівлю деревиною. Про це повідомляє портал МВС.

На початку жовтня 2021 року до Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції звернулась Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку щодо незаконної діяльності окремих товарних бірж. Усі вони здійснювали свою діяльність без відповідних на те ліцензій.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції встановили понад 10 товарних бірж у різних областях країни, які працювали незаконно та проводили на своїх майданчиках торги лісопродукцією.

Читайте також: Рада прийняла за основу законопроект про ринок деревини

Усі отримані кошти від проведення операцій ішли виключно у "кишеню" власникам.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки в офісах товарних бірж на території Вінницької, Сумської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Львівської, Закарпатської областях та в місті Києві. Вилучили господарську документацію, печатки, "чорнові" записи, гроші, а також накладено арешти на рахунки товарних бірж.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво здійснюється прокурорами Офісу Генерального прокурора.

Читайте також: Рада прийняла за основу законопроект про ринок деревини

Нагадаємо, наприкінці вересня 2021 року Державна аудиторська служба при проведенні перевірки з держфінансування лісгоспів в першому півріччі 2021 року виявила порушень на загальну суму 243 мільйони гривень

 Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом колишнім директорам Шацького національного природного парку. Колишні співробітники національного парку в різні проміжки часу допустили на території незаконну вирубку лісу на загальну суму понад 16 млн грн.

Шведський суд оштрафував компанію за купівлю української деревини, заготовленої з порушеннями Регламенту ЕС.

Про те, хто і як врятує лісове господарство в країні читайте у матеріалі Світлани Ісаченко для ZN.UA "Лісозавал: гра у вибивання".