UA / RU
Підтримати ZN.ua

Націоналізація Приватбанку: суд прийняв остаточне рішення

Відповідно до рішення суду, закрито провадження по справі. 

Суд став на бік державного Приватбанку в справі щодо скасування націоналізації фінустанови. При цьому апеляційний суд підтвердив неможливість повернення банку Ігорю Коломойському та кіпрському офшору, йдеться у повідомленні фінустанови. 

Зазначається, що Північний апеляційний господарський суд міста Києва закрив провадження за позовом колишніх акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського та кіпрської компанії Triantal Investments Ltd. Нагадаємо, до націоналізації банку Коломойському належало 41,7% акцій банку, а компанії Triantal - 16,6%.

Також суд підтвердив правомірність дій суду першої інстанції щодо закриття провадження у справі на підставі Закону 590-ІХ «Про систему гарантування вкладів»

«Сьогодні суд закрив провадження у справі за позовом І. Коломойського та компанії Triantal. У цій справі позивачі оскаржували договір купівлі-продажу акцій Приватбанку, укладений в процедурі націоналізації, а також висували вимоги щодо повернення собі у власність акцій Приватбанку. Суд застосував приписи Закону України «Про систему гарантування вкладів», які чітко вказують на те, що акції банку після продажу інвестору не можуть бути повернуті колишнім власникам та, відповідно до Закону 590-ІХ, закрив провадження у справі», - сказав адвокат Приватбанку Віктор Тарасенков.

Читайте також: Коломойський на наступному тижні знову спробує повернути собі Приватбанк

Раніше повідомлялось, що розгляд справи державного Приватбанку проти Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ) в апеляції тривав майже рік, і от нарешті завершився. Так, Північний апеляційний госпсуд задовольнив апеляційну скаргу Приватбанку, скасував попереднє рішення госпсуду і відмовив у задоволені позову НЗФ.