UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацбанк очікує падіння економіки України за підсумками року на 6%

Інфляція прискориться до 4,7%.

Українська економіка за підсумками поточного року скоротиться на 6%, але в наступному році очікується зростання на рівні 4%. Такі дані вказані в щоквартальному Інфляційному звіті НБУ за липень.

"У свою чергу, інфляція прискориться до 4,7% на кінець цього року і також наблизиться до середньострокової цілі Національного банку 5% в наступні роки ", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку впевнені, що найгірший період для економіки минув. Пом'якшення карантину сприяє пожвавленню ділової активності. Досить м'яка монетарна і фіскальна політика підтримають економічне зростання в наступні роки.

Хоча відновлення буде стримуватися все ще пригніченим споживчим і інвестиційним попитом, насамперед,через високий рівень невизначеності щодо поширення коронавірусу.

Читайте також: Падіння ВВП Німеччини встановило антирекорд з 1970 року

Повідомлялося, що Кабмін очікує падіння ВВП України за підсумками другого кварталу 2020 року порівняно з аналогічним періодом 2019-го на 14%. Про це зазначено в проспекті єврооблігацій Мінфіну.

Нагадаємо, що скорочення обсягів валового внутрішнього продукту (ВВП) України в січні-травні поточного року, за оцінками Мінекономіки, склало 5,9%.