UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наслідки підтоплення: фермерам потрібно робити мікробіологічний аналіз ґрунту

Зросли ризики спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Після того, як вода піде з ґрунтового покриву, безпечно використовувати землю для вирощування сільськогосподарських культур можна лише після проведення дослідження ґрунту за мікробіологічними показниками. Про це повідомили у ГУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Це пов'язано з тим, що були підтоплені не тільки домогосподарства та сільськогосподарські угіддя, а й сміттєзвалища, гноєсховища, хліви, дворові туалети та колодязі.

Фахівці рекомендують:

Читайте також: Через весняний паводок в Україні підтоплено півтори тисячі дворів

Повідомлялося, що згідно з прогнозом Укргідрометцентру, у Києві пік весняної повені очікується 22 квітня, повідомили у Київській міській держадміністрації. На сьогоднішній день до критичного рівня води залишається ще 50-60 см.