UA / RU
Підтримати ZN.ua

Накопичувальна пенсія: у Мінсоцполітики повідомили, що її можна буде передавати у спадок

Цього року планують запровадити саме таку форму пенсійного забезпечення.

Цього року в Україні планують запровадити обов’язкове пенсійне накопичення. Серед ключових пріоритетів роботи українського уряду у 2023 році – введення обов’язкового пенсійного накопичення і реформа Фондового ринку та ринку капіталів.

Читайте також: Пенсійні виплати в Україні: чи зросли вони у 2022 році

Заступниця міністерки соціальної політики Дарія Марчак під час телемарафону, коментуючи впровадження другого рівня пенсійної системи зазначила, що на відміну від солідарних пенсій, накопичувальні можна буде передавати у спадок, пише «Соціальна інформаційна платформа».

«Накопичувальна пенсійна система передбачає, що накопичення стають вашою приватною власністю. Відповідно ця приватна власність у разі, якщо з вами щось відбувається, переходить до ваших нащадків, спадкоємців, якщо ви визначите окремих спадкоємців. Тобто незалежно від того, як буде розвиватися ваше життя — це вже ваші гроші, на які маєте право тільки ви», — наголосила вона.

Нагадаємо, після впровадження другого рівня пенсійної системи — накопичувального, українці зможуть самі обирати пенсійний фонд для таких внесків. Але така можливість з'явиться не одразу.