UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найєм розказав, які низькі зарплати в Держагентстві відновлення

За його словами, деякі кваліфіковані спеціалісти в Держагентстві відновлення отримують 7 тисяч гривень на місяць.

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм розказав про низькі зарплати в держагентстві. При цьому він задекларував 1,251 млн гривень зарплати за підсумками минулого року, отримуючи близько 114 тис. гривень в місяць. Про це свідчать дані декларації.

В коментарі ЕП він заначив, що держагентство стикнулося з відтоком кадрів через суттєве скорочення зарплат на державній службі.

"У нас спеціаліст, який більше підписує кошториси на будівництво і виділяє кошти на будівельника в розмірі 22 тисячі гривень, сам отримує 16 тисяч гривень. В регіонах ситуація ще гірша – 7,2 тис гривень зараз отримує спеціаліст", – заявив він.
За словами Найєма, такі спеціалісти підписують кошториси "на десятки і сотні мільйонів гривень".

"У нас спеціалісти йдуть з державної служби, ми втрачаємо величезну кількість спеціалістів, які мають навики. Де їх брати потім, я не розумію", – резюмував він.

Читайте також: Лунін попросив "Реал" про підвищення зарплати - ЗМІ

Нагадаємо, що депутати ВР ухвалили закон, яким дозволено звільняти працівника, який не повідомив роботодавця про родичів чи інших близьких осіб, що знаходяться на тимчасово окупованій території. Народні обранці проголосували в цілому за закон про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та деяких інших питань (законопроект №7731).