UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найбільший виробник мікрочипів домовляється про будівництво першого заводу в Євросоюзі – FT

Будівництво розпочнеться у 2024 році.

Найбільша у світі компанія із виробництва напівпровідників TSMC, яка знаходиться на Тайвані, почала перемовини щодо будівництво першого свого заводу в німецькому Дрездені. Про це пише Financial Times з посиланням на представників переговорного процесу.

Зазначається, що компанія готується відправить групу керівників вищої ланки до Німеччини на початку наступного року. Планується обговорити рівень державної підтримки майбутнього заводу й спроможності місцевого ланцюга постачання.

Для представників TSMC це буде вже другий візит за останні шість місяців. Вірогідно, що остаточне рішення про інвестування мільярдів доларів у завод, будівництво якого може розпочатися вже у 2024 році, буде ухвалене в найближчі кілька місяців.

Зростання попиту європейських автовиробників на чипи місцевого виробництва змусило TSMC думати над будівництвом заводу у ЕС. TSMC почала шукати такої можливості ще до війни в Україні, хоча після вторгнення РФ на деякий час було призупинено процес.

Читайте також: Тайвань підняв бойові літаки, щоб запобігти вторгненню ВПС Китаю — Reuters

Раніше повідомлялось, що російські виробники процесорів залишилися без чіпів іноземного виробництва. Іноземні виробники процесорів за документацією російських розробників відмовилися виконувати замовлення і навіть відвантажувати вже готову продукцію.