UA / RU
Підтримати ZN.ua

Один із найбільших у РФ операторів вантажних залізничних перевезень «ПГК» продали: кому і за скільки

Попереднім власником ПГК був Владімір Лісін, визнаний найбагатшою людиною РФ у 2022 році.

Російський мільярдер Владімір Лісін продав акціонерне товариство "Перша вантажна компанія" (ПГК) – один із найбільших у країні операторів вантажних залізничних перевезень – власникам компанії "СГ-Транс", найбільшого в Росії перевізника зрідженого вуглеводневого газу (СУГ), повідомляє Reuters з посиланням на три анонімні джерела.

За словами одного з джерел, сума угоди становить близько 200 млрд рублів (понад 2 мільярди доларів).

"СГ-Транс" належить Тімуру та Руслану Бабаєвим. За словами одного із джерел, генеральним директором ПГК стане колишній віце-президент ВАТ "РЖД" Салман Бабаєв.

Читайте також: Путін поставив крапку у виході РФ із договору про заборону ядерних випробувань

Лісін, який контролює сталеливарну компанію НЛМК, минулого року визнаний найбагатшою людиною Росії. Цього року Forbes Russia поставив його на третє місце зі статками $22.1 млрд.

ПГК експлуатує понад 100 тисяч вагонів і давно чекала на сприятливі ринкові умови для проведення первинного розміщення акцій (IPO) у 2021 році, до того як Росія почала повномасштабну війну проти України.

Лісін отримав контроль над ПГК у 2011 році після того, як у ході реформ її виділили зі складу монополії "Російські залізниці".

Тим часом російські окупанти будують залізницю на Донеччині, щоб з'єднати прямим сполученням тимчасово окупований Маріуполь з російськими містами та знизити залежність від Кримського мосту.