UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафтовий ринок відреагував на заяву Нетаньягу щодо планів відносно нафтових об'єктів Ірану

Як результат, нафта почала дешевшати. 

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу розповів президенту США Джо Байдену про те, що в планах військових його країни немає атак по нафтових чи ядерних об'єктах в Ірані. Про це повідомила газета Washington Post.

Хоча напередодні Джеймс Ставрідіс, колишній головний адмірал НАТО сказав, що є зростання напруженості в регіоні - це реакція на ракетний обстріл Ізраїлю Іраном. 

Одне з джерел Washington Post сказало, що Ізраїль планує свої відповідні дії, щоб вони не були сприйняті як спроба політичного втручання у вибори в США. Адже масштабний ізраїльський удар може змінити результат президентської гонки в Америці.

Як зазначає Reuters, станом на 9:40 за київським часом барель нафти сорту Brent подешевшав на 3,6% до $74,65. Американський сорт нафти WTI подешевшав на 3,7% до $71,11. 

"Трейдери відмовилися від воєнної премії, але геополітика продовжує підтримувати ціни на поточному рівні. Без геополітики у рівнянні, нафта впала б ще сильніше. Можливо, навіть нижче позначки $70 за барель, враховуючи ослаблення попиту", – сказала аналітикиня Пріянка Сачдева із сінгапурської фінансової компанії Phillip Nova.

Читайте також: Саудівська Аравія погрожує ОПЕК+ обвалити ціни на нафту – WSJ

Раніше ми повідомляли, що після ракетної атаки Ірану 1 жовтня, ціни на нафту зросли більш ніж на долар. Ф'ючерси на нафту марки Brent підскочили на 1 долар, або на 1,36%, до 74,56 долара за барель, в той час, як американська нафта WTI підскочила на 1,07 долара, або на 1,53%, до 70,9 долара.