UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" замінив РГК Фірташа ще в двох великих містах

Припинено ліцензії на розподіл газу в Харкові та Кривому Розі групи РГК Фірташа.

Національний оператор "Газорозподільчі мережі", який є частиною групи "Нафтогаз", з 1 серпня буде займатися розподілом природного газу в Харкові і Кривому Розі. Про це повідомляє пресслужба "Газмережі".

Зазначається, що межі діяльності групи "Нафтогаз" було розширено відповідно до постанови Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг №1389 від 28 липня 2023 року.

При цьому дію ліцензій АТ "Харківміськгаз" і АТ "Криворіжгаз" ("Регіональна газова компанія"  (РГК), пов’язана з Дмитром Фірташем) на вказаних територіях припинено.

Зазначається, що відтепер компанія управляє п’ятьма філіями – Кропивницькою, Дніпровською, Харківською, Криворізькою і Харківською міською.

Наразі "Газмережі" розподіляють газ в Кіровоградській та Харківській областях, а також Дніпрі й Дніпровському районі, Кривому Розі та Харкові. 

Читайте також: Тариф на газ: скільки платитимуть українці з 1 серпня

Раніше три облгази, які раніше працювали під брендом РГК, що пов'язаний із Дмитром Фірташем, перейшли під контроль групи "Нафтогаз". Йдеться про "Дніпропетровськгаз", "Вінницягаз" та "Сумигаз".