UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафтогаз виставив рахунки у зруйнованій Волновасі. Що робити з платіжками за газ на окупованій території?

Основна порада "Нафтогаза" - відкласти проблему та почекати з оплатою рахунків.

Мешканці Волновахи на Донеччині, де у перші дні війни внаслідок боїв було зруйновано 90 відсотків будинків, та яка наразі знаходиться під контролем російських військ, отримали платіжки від "Нафтогазу" за газ. Це випливає з коментарів на сторінці ГК "Нафтогаз".

"Яким чином ви нараховуєте платежі у м. Волноваха? Якщо цікаво, то можу надати відео, як зараз виглядає наше місто. У людей з лютого немає ні світла, ні газу, ні води, ні домівок...Ті, що залишилися у місті живуть по підвалах в окупованому місті, а ті, хто виїхав отримують ваші листи щастя. За березень за послугу газопостачання у будинку, якого немає вже два місяці. Майте совість, будь ласка. Чи ви також, як наші російські сусіди, вважаєте, що у нас тут спецоперація і все це постановочні фейки?", - йдеться в одному з коментарів.

У відповідь на запитання клієнта компанія почала пояснювати порядок нарахування платежів.

І лише після того, як обурена клієнтавдруге написала, що її міста більше немає, в "Нафтогазі" попросили перейти в приватні повідомлення. Що робити мешканцям зруйнованих міст, "Нафтогаз" публічно так і не відповів.

Проте згодом в іншому коментарі "Нафтогаз" дав поради, що робити з оплатою за газ на окупованій території. Про це компанія розповіла, відповідаючи на запитання іншої клієнтки.

Жінка запитала, як оплатити за послуги "Нафтогазу" на окупованій території, де інтернет працює іноді частково, а переважно його взагалі немає.

Також, за словами користувачки, там не працюють банки та "Укрпошта".

У компанії акцентували увагу на тому, що під час воєнного стану рахунки за газ можна оплачувати по змозі, а якщо її немає – штрафи та пеню не нарахують, і не відключатимуть від отримання послуги.

Якщо ж клієнт хоче сплатити рахунок за газ, але в населеному пункті закриті банки, достатньо мати доступ до інтернету. Тоді можна провести оплату онлайн:

Якщо зв'язку зовсім немає, "Нафтогаз" радить відкласти цю проблему та почекати з оплатою рахунків.

"Ми розуміємо ситуацію, яка зараз склалася в країні. Тому зберігайте, будь ласка, спокій і оплачуйте за наявної можливості", – йдеться у відповіді.