UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" сприятиме постачальникам українських товарів – Чернишов

Політика закупівель групи компаній "Нафтогаз України" сприятиме постачальникам українських товарів. Про це голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявив під час конференції "Зроблено в Україні", повідомляє «Цензор.нет».

"Ми робитимемо все можливо, щоб розвивати виробництво товарів для потреб групи "Нафтогаз" в Україні. Компанії нашої групи отримують величезне задоволення кожного разу, коли через справедливий тендер в системі "Prozorro" перемагає саме українська компанія", – розповів Чернишов.

Він додав, що "Нафтогаз" підтримує зміни до системи закупівель, які сприятимуть розвитку українських виробників.

Читайте також: Запасів газу в українських сховищах достатньо для успішного завершення опалювального сезону – "Нафтогаз"

"Ми робимо все задля того, щоб підтримати українських виробників. Зокрема, наші пропозиції від групи "Нафтогаз" в проєкт закону який стосується покращення технології і системи закупівель, також мають призвести до певного врахування локалізації і зростання якості товарів українського виробництва, які постачаються "Нафтогазу", – наголосив Чернишов.

За даними НАК "Нафтогаз України". оприлюдненими на конференції "Зроблено в Україні", рівень проникнення імпорту у закупівлі компаній групи наразі становить від 10% до 35%.

Як повідомлялося, відкриваючи конференцію "Зроблено в Україні", президент Володимир Зеленський оголосив про нову державну економічну політику, пріоритетом якої буде максимальне сприяння зростання українського промислового виробництва та зростання локалізації у публічних закупівлях.