UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" на квітень залишить ціну газу для населення без змін - Коболєв

Частка НАКу на ринку газу з серпня 2020 року зросла до 13%.  

Газопостачальна компанія групи "Нафтогаз" в квітні збереже ціну газу для населення на поточному рівні 6,86 грн/куб. м. Ціна газу в рамках постачальника "останньої надії" також залишиться на березневому рівні, тобто 6,99 грн/куб. м. Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв в ефірі "5 каналу".

"Ми своїм клієнтам збираємося запропонувати на квітень таку ж ціну, яка була у них в березні. І таким чином ми закінчуємо опалювальний сезон стабільною ціною", - сказав він.

Однак він не повідомив, яку фіксовану ціну група готова запропонувати в рамках річного контракту, термін дії якого розпочнеться 1 травня 2021 року.

"Ця ціна поки що не визначена. Ми підписали перший великий контракт (з ТОВ" Йе Енергія "Дмитра Фірташа - ред.), Який містить формулу ціноутворення. Ціна буде точно відома 25 квітня цього року", - відмітив він.

За його оцінками, частка групи на ринку з серпня 2020 року сьогоднішній день зросла на 11 п.п. - до 13%.

Читайте також: Від заміни команди "Нафтогазу" втратить Україна - глава наглядової ради

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" з 1 травня повертає річний тариф на газ, який в кінці минулого року становив 6,45 грн/куб. м з ПДВ.

Група "Нафтогаз" в четвертому кварталі 2020 року збільшила свою частку на ринку поставок природного газу населенню з 2% до 7%.