UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Нафтогаз» домовився з канадською Symbio про постачання «зеленого» водню

Йдеться про створення енергетичної інфраструктури з нульовими викидами для виробництва ЗПГ та експорт екологічно згаданого чистого водню.

Канадська компанія Symbio Infrastructure та український НАК «Нафтогаз» уклали спільний меморандум, реалізацію якого заплановано з 2027 року. Йдеться про постачання СПГ та «зеленого» рідкого водню, повідомляють у пресрелізі Symbio.

Проєкт, що стосується екологічного водню та зрідженого газу (ЗПГ) наразі перебуває на стадії отримання дозволу від регулюючих органів.

Діючи через дочірню компанію GNL Québec, Symbio розробляє вуглецево-нейтральний проєкт, який матиме спроможність експортувати 10,5 млн тонн ЗПГ на рік.

Одним із своїх завдань компанія називає  диверсифікацію постачання енергоносіїв до країн ЄС та сприяння енергетичному переходу з допомогою зміцнення енергетичної інфраструктури з нульовими викидами.

Читайте також: Туреччина будує газопровід до нових родовищ в акваторії Чорного моря

«Ми вважаємо, що можливості для забезпечення довгострокових постачань енергії від таких союзників, як Канада, до 2027 року матимуть вирішальне значення для нашої енергетичної безпеки та майбутнього економічного розвитку», – цитують у пресрелізі слова голови «Нафтогазу» Юрія Вітренка.

Нагадаємо, історія з передачою Glusco Нафтогазу отримала продовження: НАКу поставили завдання скласти потужну дерконкуренцію приватним АЗС.