UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" заплатив "Газпрому" за січневий газ, обіцяє вчасно заплатити за лютий

Всупереч заявам російської сторони, Україна намагається сплачувати поточні платежі за імпортований у нинішньому році газ.

НАК "Нафтогаз України" розрахувалася з російським "Газпромом" за імпортований у січні 2014 року природний газ. Про це йдеться у повідомленні НАК у четвер, 6 березня.

"Виконуючи існуючі домовленості з російською стороною і незважаючи на скрутне економічне становище у країні НАК "Нафтогаз України" повністю розрахувалася з ВАТ "Газпром" за постачання російського природного газу у січні 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Більше того, зазначають у "Нафтогазі", держхолдинг "продовжить безперервне проведення розрахунків за отриманий у лютому цього року природний газ" для того, щоб "забезпечити стабільні постачання газу за діючим контрактом із "Газпромом".

У НАКу також повідомили, що для того, щоб "Газпром" не перекрив "газовий кран", "сторони не припиняють консультації щодо врегулювання термінів і умов розрахунків", враховуючи затримки у розрахунках за боргами за імпортований у листопаді та грудні 2013 року газ.

"Нафтогаз України" докладає максимальних зусиль для забезпечення надійної та безпечної роботи ГТС України. Всі підприємства компанії працюють у штатному режимі, - зазначено у повідомленні. !zn