UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" заплатить "Газпрому" за спожитий у жовтні-грудні газ вже у 2014 році

Російська і українська компанії домовилися про перенесення на весну наступного року платежів за спожитий газ у четвертому кварталі 2013 року. Із "Газпромом" досягнуто домовленості і розроблено попередню угоду.

НАК "Нафтогаз України" і російський "Газпром" домовилися про перенесення плати за спожитий Україною у жовтні-грудні 2013 року газ на весну 2014 року. Про це повідомив голова правління НАКу Євген Бакулін журналістам у Києві у вівторок, 3 грудня.

"Те, що стосується оплати, ми домовилися змістити платежі з жовтня, листопада і грудня на весну", - сказав він

Бакулін зазначив, що Україні таке перенесення знадобилося для того, щоб проблемні питання у регіонах не обтяжувати платежами за газ.

Він також підкреслив, що у цьому питанні з "Газпромом" досягнуто домовленості і розроблено попередню угоду.

"Ми з "Газпромом" розробили попередню угоду. Залишилися питання, які потрібно доопрацювати. Вони стосуються кредитів, які є у нас, і тих гарантій, які дає уряд, щоб ці угоди було доведено до кінця і з російської, і з української сторони", - сказав Бакулін.

Як відомо, у жовтні цього року Україна імпортувала з РФ близько 3,4 млрд куб.м. газу. Паливо у "Газпрому" закуповують державний "Нафтогаз України" і Ostchem Дмитра Фірташа.

В кінці вересня - початку жовтня 2013 року "Нафтогаз України" пролонгував кредит на $ 2 млрд, залучений у російського Газпромбанку для сплати газу ще в 2012 році. !zn