UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз України" розмістив трирічні єврооблігації на 5 млн. і п'ятирічні на EUR600 млн.

"Нафтогаз України"вийшов на ринок євробондів з метою забезпечення закупівлі і формування запасів газу.

"Нафтогаз України"вийшов на ринок євробондів з метою забезпечення закупівлі і формування запасів газу для успішних переговорів з російським "Газпромом".

За даними джерела в банківських колах, "Нафтогаз" розмістив трирічні єврооблігації на 5 млн. долл. і п'ятирічні єврооблігації на EUR600 млн.

Прибутковість доларового випуску склала 7,375%, прибутковість випуску в євро - 7,125%.

З 8 липня компанія проводила road show п'ятирічного випуску в євро в Лондоні і Франкфурті, однак у підсумку інвесторам були запропоновані і доларові боргові папери з терміном обігу три роки.

Початковий орієнтир прибутковості доларових євробондів становив близько 7,75%, євробондів євро - близько 7,5%.

Організаторами угоди виступили Citi і Deutsche Bank.

Швидкий вихід компанії на зовнішній ринок минулого тижня анонсував глава правління НАК Андрій Коболєв. "Нафтогаз України" очікує якнайшвидшого дозволу Кабінету міністрів для виходу на ринок єврооблігацій з метою забезпечення закупівлі газу і формування достатніх запасів для успішних переговорів з російським "Газпромом", - повідомив Коболєв.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" очікує дозволу Кабміну для виходу на ринок єврооблігацій з метою забезпечення закупівлі і формування запасів газу для успішних переговорів з російським "Газпромом".

Раніше в "Нафтогазі" підтвердили рішення відкласти розміщення п'ятирічних євробондів через несприятливої ринкової кон'юнктури.

"Нафтогаз" з 5 листопада 2018 року проводив серію зустрічей з інвесторами в США і Лондоні в рамках підготовки угоди. За даними джерела в банківських колах орієнтир прибутковості 5-річних євробондів НАК "Нафтогаз України" в доларах знаходився на рівні 10,9% річних. Андрій Коболєв заявив, що ключовими факторами, що визначають обсяг і вартість зовнішніх інвестицій в Україну, є: наявність незалежних компетентних регуляторів і справедливої судової системи.

Кабмін на засіданні 24 жовтня 2018 року схвалив випуск НАКом 5-річних єврооблігацій. "Нафтогаз" планує направити кошти, зокрема, на погашення існуючої фінансової заборгованості, закупівлю газу для проходження опалювального сезону та фінансування заходів для збільшення внутрішнього видобутку.