UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" планує випустити євробонди на $ 500 млн

Зустріч з інвесторами заплановано на 30 жовтня.

"Нафтогаз України" планує розмістити євробонди на $ 500 млн з терміном обігу п'ять-сім років. Про це "Інтерфаксу" повідомило джерело в банківських колах.

Зустрічі з інвесторами почнуться 30 жовтня і пройдуть в Лондоні, Нью-Йорку та Бостоні.

Організатором призначений Citi.

У липні цього року "Нафтогаз" розмістив трирічні єврооблігації на $ 335 млн і п'ятирічні єврооблігації на 600 млн євро. Прибутковість доларового випуску склала 7,375%, прибутковість випуску в євро - 7,125%. Великим покупцем траншу в євро виступив ЄБРР (придбав п'яту частину). Компанія тоді заявляла, що їй кошти необхідні для накопичення до зими підвищеного об'єму газу в сховищах, щоб бути готовою до вірогідного припинення "Газпромом" транзиту з 1 січня 2020 року і посилити свої позиції в переговорах з російською газовою монополією.

Раніше в "Нафтогазі" підтвердили рішення відкласти розміщення п'ятирічних євробондів через несприятливої ринкової кон'юнктури.

"Нафтогаз" з 5 листопада 2018 року проводив серію зустрічей з інвесторами в США і Лондоні в рамках підготовки угоди. За даними джерела в банківських колах орієнтир прибутковості 5-річних євробондів НАК "Нафтогаз України" в доларах знаходився на рівні 10,9% річних. Андрій Коболєв заявив, що ключовими факторами, що визначають обсяг і вартість зовнішніх інвестицій в Україну, є: наявність незалежних компетентних регуляторів і справедливої судової системи.

Кабмін на засіданні 24 жовтня 2018 року схвалив випуск НАКом 5-річних єврооблігацій. "Нафтогаз" планує направити кошти, зокрема, на погашення існуючої фінансової заборгованості, закупівлю газу для проходження опалювального сезону та фінансування заходів для збільшення внутрішнього видобутку.