UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" планує підвищення цін на газ для населення майже на 19%

Це передбачено фінпланом НАКу на 2017 рік.

НАК "Нафтогаз України" очікує підвищення ціни на газ для населення на 18,84% або на 931 грн за 1 тис. куб. м - до 5 873 грн за 1 тис. куб. м без ПДВ з жовтня.

Це передбачено фінансовим планом "Нафтогазу" на 2017 рік, який винесено на обговорення уряду 19 липня, передають "Українські новини".

Згідно з документом, ціна реалізації природного газу для споживачів щодо яких Кабміном покладено спеціальне зобов'язання (тарифи для населення) до 1 жовтня відповідає поточним цінами, а з 1 жовтня збільшена до 5 873 грн/тис. куб. м без ПДВ.

Наголошується, що ціна на реалізацію природного газу споживачам відносно яких не покладено спецзобов'язання, встановлюються компанією самостійно.

Нагадаємо, 26 квітня Кабмін ввів в постанові про спеціальні зобов'язання "Нафтогазу" формулу розрахунку кінцевої граничної ціни природного газу для населення (вартість послуги газопостачання), на підставі раніше затвердженої Кабміном ціни газу як товару 4 942 грн/тис. куб. м (без ПДВ), торговельних надбавок постачальників, податків і тарифів НКРЕКП на транспортування і розподіл газу.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" у 2016 році отримав чистий прибуток у розмірі 26 млрд 528,989 млн грн проти чистого збитку 27 млрд 749,272 млн грн у 2015 році.

Про прибутковість "Нафтогазу", про стосунки з компаніями, стовідсотковим власником акцій яких є НАК - "Укртрансгазі" і "Укргазвидобуванню", а також про корпоративне управління читайте в статті Алли Єрьоменко "Розділяй, але володарюй. Хто і в яких цілях скористається корпоративною керованістю "Укргазвидобування" і "Укртрансгазу"?" для DT.UA.