UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" хоче купити інвестиційно-банківські послуги для відокремлення транспортування газу

Компанія розраховує витратити до $ 7,6 млн.

НАК "Нафтогаз України" оголошує відкриті торги на надання інвестиційно-банківських послуг, пов'язаних із забезпеченням відокремлення діяльності з транспортування природного газу ("анбандлінгу"), включаючи залучення кваліфікованого партнера до управління газотраснпортною системою України. Про це повідомила пресс-служба компанії.

В повідомленні зазначені основні завдання, які мають бути реалізовані: оцінка ризиків відокремлення та надання рекомендацій щодо зменшення їх негативного впливу; створення умов для успішного відбору кваліфікованого партнера з управління ГТС; допомога у структуруванні взаємовідносин з основними зацікавленими сторонами (акціонерами оператора ГТС та замовника, кредиторами, органами державної влади тощо); допомога з підготовки документів, необхідних для процесу відбору кваліфікованого партнера, включаючи підготовку проекту умов та порядку проведення конкурсу та критеріїв обрання; підготовка переліку потенційних партнерів; визначення основних комерційних умов угоди з кваліфікованих партнером; структурування угоди; інформаційне та інше необхідне супроводження залучення партнера.

Очікувана вартість закупівлі послуг - до 7,6 млн дол.

Учасники торгів мають підтвердити наявність матеріально-технічної бази, зокрема офісів в мінімум трьох країнах ЄС; працівників відповідної кваліфікації з досвідом роботи у сфері злиття та поглинання у нафтогазовій галузі в країнах ЄС протягом останніх п'яти років, необхідних сертифікатів; досвід виконання аналогічних договорів.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – до 11:00 год 2 жовтня 2017 року.

Затверджувати результати конкурсу на обрання кваліфікованого партнера (партнерів) по управлінню української ГТС буде Верховна Рада за поданням Кабміну. Умови конкурсу має розробити та затвердити КМУ.

Нагадаємо, що відповідно до Постанови КМУ від 1 липня 2016 р. № 496 відокремлення оператора ГТС має відбутись протягом 30 днів з дати набрання чинності остаточних рішень по суті арбітражних справ між "Нафтогазом" та "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі.

Читайте також: Кабмін погодив отримання "Нафтогазом" кредиту в 3,5 млрд грн

Раніше повідомлялось, що "Нафтогаз" шукає фінаудитора за 45 млн грн. Компанія оголосила конкурс на закупівлю послуг аудиту річної консолідованої та річної фінансової звітності.

Також повідомлялося, що РНБО рекомендував "Нафтогазу" провести тендери з модернізації і реконструкції ГТС.