UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" домовляється з банками про договори з населенням на постачання газу

На 1 липня заплановано відкриття роздрібного ринку газу.

"Нафтогаз" домовився з державними Ощадбанком і Приватбанком про укладення з їх допомогою договорів на постачання газу з побутовими споживачами в рамках запланованого з 1 липня 2020 року відкриття роздрібного ринку. Про це розповів голова ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" Максим Рабинович в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"У нас укладені договори з двома найбільшими банківськими мережами і майже укладено договір з найбільшим поштовим оператором (Ощадбанк, Приватбанк та "Укрпошта" – ред.). Ми також ведемо переговори з багатьма роздрібними мережами. Це новий підхід для України", - сказав він.

За його словами, поки компанія не планує відкривати центри обслуговування клієнтів в стандартному форматі, а буде працювати через агентські мережі.

"Це великі банківські мережі, великі поштові мережі, це ті роздрібні точки, які вже мають певний трафік клієнтів. І клієнтові буде зручно, наприклад, коли він піде вирішувати банківські питання, забрати посилку або відправити лист – заодно вибрати вигідний тариф на газ. У цих роздрібних точках вже є достатньо високий рівень сервісу, до якого клієнт звик. Крім того, замість трьох крапок у місті ми отримуємо 200 точок, що, погодьтеся, дуже зручно для людей. Це світова практика, роздрібні точки зацікавлені у співпраці, в тому числі тому, що ми збираємося продавати багато різних продуктів", - пояснив Рабінович.

Топ-менеджер уточнив, що "Нафтогаз" з відкриттям ринку відкриє свій контакт-центр, який буде нарощувати пропускну здатність з збільшенням кількості клієнтів і дзвінків.

"У нас також буде своя онлайн платформа, на якій ми готові робити все: звірку розрахунків, довідки про заборгованість і т. д. Але ми прекрасно розуміємо, що на сьогоднішній момент є люди, які будуть приходити особисто і будуть дзвонити – це нормально", - зазначив він.

Читайте також: Бій Усика і Чісори попередньо перенесено на середину літа

Як повідомлялося, відкриття ринку природного газу для побутових споживачів було заплановане з 1 травня 2020 року, але в зв'язку з введенням карантину через поширення вірусу COVID-19 терміни були перенесені на два місяці – з 1 липня.

Якщо вірити "Нафтогазу", то його ціна постачання природного газу для потреб населення і виробників тепла в травні 2020 року складе 2,276 грн/куб. м (без ПДВ, транспортування магістральними та розподільними газопроводами та націнки газсбытов), що на 21,4% менше, ніж у квітні 2020 року (2,897 грн/куб. м). Згідно прес-релізу НАК, в цілому з початку 2020 року ПСО-ціна впала на 51%, а порівняно з травнем-2019 - на 62%.