UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта відвойовує позиції - знову трохи вище $ 70

Після здешевлення нафти до $ 69 напередодні, котирування знову пішли вгору, але рівень в $ 71 поки недосяжний.

Котирування на нафту Brent зросли до $ 70,4 за барель у четвер, 5 грудня, завдяки тому, що скорочення запасів сирої нафти в Сполучених Штатах утримує ціни.

Максимально вартість нафти Brent підвищувалася до $ 70,6 за барель, мінімум був на рівні $ 70,1. Напередодні нафта знову подешевшала до $ 69,92 за барель. Ф'ючерси на WTI в четвер зросли на $ 0,51 до $ 67,89.

Запаси нафти в США знизилися на 3,7 мільйона барелів минулого тижня при прогнозі зростання на 1,3 мільйона барелів. Запаси на розподільчому центрі в Кушинга, штат Оклахома, скоротилися на 694.000 барелів.

Багато аналітиків пророкують подальше падіння цін. Нездатність Brent пройти рівень опору $ 71,42 може викликати нову хвилю продажів, сказав редактор The Schork Report Стівен Шорк.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро також очікує зниження цін, а Wall Street Journal написав з посиланням на джерела, що Саудівська Аравія чекає стабілізації рівня цін у $ 60 за барель.

Одна з найбільших в світі нафтових компаній Exxon Mobil здатна пережити низькі ціни, так як вона проаналізувала інвестиційні рішення виходячи з ціни $ 40 за барель, сказав генеральний директор Рекс Тіллерсон.