UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта поновила ціновий максимум за вісім років

Востаннє такі ціни на Brent фіксувалися у вересні 2014 року.

Нафта дорожчає та, відповідно до даних торгів на ранок вівторка, поновила максимуми за вісім років. Так ринок реагує на ризики повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, пише korrespondent. 

Зазначається, що світові ціни на нафту в ніч на вівторок, 22 лютого, різко зросли. 

Вартість нафти марки Brent перевищила 97 доларів за барель. Востаннє такі ціни фіксувалися у вересні 2014 року. Так, вартість ф'ючерсу на нафту марки Brent з постачанням у квітні 2022 року на лондонській біржі ICE зросла на 2,19% – до 97,48 долара за барель. Востаннє ціни на Brent перевищували 97 доларів у вересні 2014 року.

Крім того, вартість ф'ючерсу на нафту марки WTI з постачанням у квітні 2022 року піднялася на 3,41% - до 93,29 долара за барель.

Станом на ранок 22 лютого: 

Вартість квітневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:09 за київським часом становила $96,80 за барель.

Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становила $93,86 за барель.

Читайте також: Російський рубль зайняв перше місце у світі з волатильності та продовжує падати

Нагадаємо, що російський рубль за підсумками вчорашнього дня зайняв перше місце з волатильності у світі. Він обійшов за волатильністю турецьку ліру з показником 33,97%.

Раніше аналітики JPMorgan внесли коригування у свій попередній прогноз щодо цін на нафту, розрахунку зростання світового ВВП, а також рівня світової інфляції. Причина корекції — геополітична напруга між Росією та Україною.