UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта дорожчає після зниження

Основні прогнози на нафту змінилися не сильно. Тенденція до зниження все ще залишається.

Світові ціни на нафту продовжують зростати в понеділок, 20 жовтня, в рамках корекції після тривалого зниження раніше, викликаного слабким попитом і надлишковою пропозицією на ринку, свідчать дані торгів.

Вартість листопадових ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на ранок понеділка збільшувалася на 0,58% - до 83,23 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,16% - до 86,3 долара за барель.

Сильні статдані п'ятниці з США також позитивно відбиваються на вартості чорного золота. У жовтні індекс споживчих настроїв Мічиганського університету (Michigan Consumer Sentiment Index), що відображає ступінь довіри домогосподарств до економіки США, за попередньою оцінкою, несподівано виріс до 86,4 пункту з 84,6 пункту у вересні, що є максимумом з липня 2007 року. Дані виявилися кращими за прогнози аналітиків, які очікували зниження показника до 84,1 пункту.

Крім того, в п'ятницю міністерство торгівлі США повідомило про збільшення кількості нових будинків на 6,3% в порівнянні з переглянутим показником серпня - до 1,017 мільйона. При цьому аналітики, опитані агентством Рейтер, вважали, що кількість нових будинків в США у вересні складе 1,004 мільйона.

"Основні прогнози на нафту змінилися не сильно. Тенденція до зниження все ще залишається, і будь-які коливання, які ми спостерігаємо, є корекційним рухом", - вважає головний аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер (Ric Spooner), якого цитує агентство Bloomberg.

Раніше повідомлялося, що уряд України очікує зниження цін на бензин у зв'язку з світовим падінням цін на нафту. Однак експерти підкреслюють, що зниження цін на нафтопродукти на АЗС України навряд чи відбудеться через дефіцит валюти на фінансовому ринку.