UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта дорожчає, наблизившись до максимуму за 2 місяці

Ціна Brent наблизилася до максимуму за 2 місяці, торгується вище $ 62,1 за барель

Нафта еталонних марок дорожчає у вівторок, при цьому котирування марки Brent перебувають на максимальному рівні майже за два місяці, повідомляє агентство Bloomberg.

Квітневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8 години ранку по Києву виросли в ціні на $ 0,72 (1,17%) - до $ 62,12 за барель. Напередодні за підсумками сесії в понеділок вартість ф'ючерсів зменшилася до $ 61,4 за барель.

Котирування березневих ф'ючерсів на марку WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у вівторок підвищилися на $ 0,43 (0,81%) - до $ 53,21 за барель. Напередодні торги на американських біржах не проводилися у зв'язку зі святкуванням Дня Президентів.

Серед інвесторів присутній оптимізм щодо того, що негативна тенденція на ринку змінилася і підйом цін продовжиться. Цю думку підтвердили висловлювання високопоставлених представників нафтової галузі Катару і Кувейту.

Крім того, напередодні стало відомо, що минулого тижня кількість бурових установок скоротилося на 84 одиниці - до мінімальних з серпня 2011 року 1054. За останні 10 тижнів нафтовидобувні компанії США законсервували третину нафтовидобувних свердловин - 519 одиниць, свідчать дані американської нафтосервісної компанії Baker Hughes.

"Ми побачили новини про кількість свердловин, це вплине на прогнози, - відзначає аналітик Fat Prophets Давид Леннокс. - Є очікування більш низьких обсягів видобутку нафти на кінець 2015 року, особливо за межами США, це обмежує знижувальний тренд на ринку".