UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта Brent торгується на рівні $ 47,4

Ціни на нафту продовжують рости в четвер на даних про зниження запасів у США.

Ціни на нафту продовжують рости в четвер після виходу напередодні даних про запаси сировини на американському ринку, які показали зниження 9-й тиждень поспіль.

Ціна ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures часу зросла на 0,5%, до $ 47,39 за барель.

Вартість серпневих ф'ючерсних контрактів на нафту WTI в ході торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на 0,5%, до $ 45,96 за барель.

Негативним чинником для ринку є збільшення запасів нафтопродуктів, незважаючи на пік сезону автомобільних поїздок в США, а також тенденція до зростання видобутку нафти в США. Крім того, сумарні запаси нафти, незважаючи на зниження, як і раніше знаходяться на історичних максимумах.

Згідно з даними Міненерго США, запаси нафти за тиждень, що завершився 15 липня, знизилися на 2,34 млн барелів.

Темпи скорочення запасів нафти в США перевершили очікування експертів: консенсус-прогноз опитаних S&P Global Platts аналітиків припускав їх зменшення на 1,25 млн барелів.

Дані Міненерго збіглися зі звітом Американського інституту нафти (API), який днем раніше повідомив про зниження резервів нафти у США за тиждень на 2,3 млн барелів.

Видобуток нафти в США зросла за тиждень на 9 тис. барелів, до 8,49 млн на день.

Раніше повідомлялося про те, що виробники нафти масово страхуються від можливого падіння цінв найближчому майбутньому, оскільки, незважаючи на деклароване багатьма бажання "заморозити" видобуток, у багатьох країнах світу видобуток "чорного золота" істотно зростає.

Аналітики ING Bank прогнозують, що ціни на нафту у II півріччі 2016 року будуть перебувати на рівні 40 доларів. На їхню думку, одразу кілька важливих факторів змушують песимістично дивитися на перспективи нафтового ринку.