UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта Brent торгується на рівні $ 46,3 за барель

Нафта слабко дорожчає, намагаючись відіграти втрати четверга.

Нафта слабко дорожчає в п'ятницю, намагаючись відіграти втрати четверга, проте ціни, як і раніше, перебувають під тиском через побоювання інвесторів з приводу надлишку пропозиції нафтопродуктів і зростання поставок сировини на світовий ринок.

Котирування вересневих ф'ючерсів на марку Brent на лондонській біржі ICE Futures виросли на 0,2% - до $ 46,28 за барель.

Контракти на марку WTI на вересень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу піднялися на 4 центи до - до $ 44,71 за барель.

Ірак збільшив поставки на експорт в липні. Запаси нафти на ринку США знаходяться на історичних максимумах. При цьому резерви бензину в США минулого тижня зросли в четвертий раз за останні п'ять тижнів, незважаючи на рекордне споживання палива в країні.

Раніше повідомлялося про те, що виробники нафти масово страхуються від можливого падіння цінв найближчому майбутньому, оскільки, незважаючи на деклароване багатьма бажання "заморозити" видобуток, у багатьох країнах світу видобуток "чорного золота" істотно зростає.

Аналітики ING Bank прогнозують, що ціни на нафту у II півріччі 2016 року будуть перебувати на рівні 40 доларів. На їхню думку, одразу кілька важливих факторів змушують песимістично дивитися на перспективи нафтового ринку.