UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта Brent слабо подорожчала на торгах у вівторок

Нафта слабко дорожчає у вівторок після повідомлень про перебої з відвантаженням нафти в головному іракському порту Басра, а також в очікуванні чергових тижневих даних щодо запасів палива в США.

Ринок зберігає в цілому негативний настрій, ціни залишаються поблизу двомісячних мінімумів, побоюючись зростання пропозиції сировини на ринку при нестійкому попиті. Інвестори стурбовані збільшенням обсягів буріння свердловин в США, cnабільно високим рівнем запасів, зростанням експорту сировини з Ірану, при цьому в останні дні були вирішені проблеми з відновленням постачань нафти з Канади, Нігерії.

Очікується, що офіційні дані покажуть скорочення запасів нафти в США більш ніж на 3 млн барелів.

Перебої з завантаженням нафти в Басрі виникли із-за витоку нафти з трубопроводу.

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures зросла на 0,3% - до $ 46,38 за барель.

Ціна контракту на нафту WTI з поставкою в серпні на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на 0,2% - до $ 44,86 за барель.

Раніше повідомлялося про те, що виробники нафти масово страхуються від можливого падіння цінв найближчому майбутньому, оскільки, незважаючи на деклароване багатьма бажання "заморозити" видобуток, у багатьох країнах світу видобуток "чорного золота" істотно зростає.

Аналітики ING Bank прогнозують, що ціни на нафту у II півріччі 2016 року будуть перебувати на рівні 40 доларів. На їхню думку, одразу кілька важливих факторів змушують песимістично дивитися на перспективи нафтового ринку.