UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта Brent подешевшала

Зимові ф'ючерси на WTI до сих пір дешевшали на біржі NYMEX в Нью-Йорку на $0,04 (0,1%), до $41,39 за барель. 17 листопада контракт подорожчав на $0,09 (0,2%) - до $41,43 за барель.

Нафта Brent торгується біля $43,77 за барель. Вранці в середу, 18 листопада, котирування нафти змінюються слабо.

Після того, як країни ОПЕК + відклали на 14 днів прийняття правил видобутку нафти з січня, на 2 млн барелів на добу, ціна Brent знизилася.

До 7:01 за Києвом січневі ф'ючерси на Brent дорожчали на $0,02 (0,05%) до ціни закриття торгів вівторка і торгувалися біля $43,77 за барель. Перед цим нафта втратила в ціні і зупинилася на позначці $43,75 за барель.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі зростання захворюваності на коронавірус

Міністр енергетики Алжиру сказав, що ОПЕК +, яка об'єднує ОПЕК і союзників, включаючи Росію, може продовжити скорочення видобутку на 7,7 мільйона барелів на добу (барелів на добу) до 2021 року або ще більше поглибити їх, якщо буде потрібно.

Очікується, що ОПЕК + утримається від запланованого збільшення пропозиції в січні через погіршення прогнозів. Компанія розглядала можливість скорочення пропозиції до 5,7 млн ​​барелів на добу.

«Ми вважаємо, що у ОПЕК немає іншого вибору, крім як відкласти збільшення видобутку; швидше за все, через три місяці», - пишуть аналітики ANZ Research.